Toncean Gabriel

Născut la Reghin, în județul Mureș la data de 10 ianuarie 1975, Sebastian-Gabriel Toncean este unul dintre absolvenții reprezentativi ai Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Babeș-Bolyai,
Dovedește o deosebită pasiune pentru domeniul educației fizice și sportului fiind un exponent al armoniei între dezvoltarea corporală, intelectuală și cea morală. Promovează frecvent în mass-media un stil de viață sănătos, în care celebra sintagmă Mens sana in corpore sano este la loc de cinste, făcând o imagine foarte bună domeniului și școlii de educație fizică clujene.
Absolvent atât de studii de licență și de masterat, domnul Toncean a păstrat în permanență o strânsă legătură cu facultatea, participând la multe evenimente în cadrul acesteia, inclusiv la evenimentul dedicat promovării Cupei Mondiale de Culturism-Fitness desfășurată la Cluj-Napoca în anul 2018.
De-a lungul carierei acesta și-a demonstrat abilitățile manageriale în calitatea de președinte al Federației Române de Culturism și Fitness sau cea de consilier al prim-ministrului României.
Admirator al lui Arnold Schwarzenegger, cu care se identifică în mai multe aspecte, afirmă faptul că activitatea sportivă l-a învățat ce înseamnă munca, perseverența, valorile morale, dar și diplomația și răbdarea.