Roman Andra-Octavia

Doctorandă la Universitatea din Lausanne

Andra-Octavia Roman, în prezent doctorandă la Universitatea din Lausanne (Facultatea de Biologie și Medicină, Departamentul de Biologia Moleculară a Plantelor) este absolventă a Facultății de Biologie și Geologie, atât nivel licență, cât și masterat.

Alături de un alt coleg, în 2015, în perioada studenției, Andrada a inițiat organizarea Conferinței Internaționale Biologia Moleculară – Aspecte curente și perspective. Scopul a fost de a aduce împreună Laureați ai Premiului Nobel pentru Medicină sau Fiziologie, cercetători, cadre didactice și medicale sau studenți din țară și străinătate, interesați de biologie sau domenii conexe, creând un cadru care să faciliteze schimbul de opinii și idei cu privire la stadiul și direcția cercetării în sfera biologiei moleculare.

Evenimentul s-a bucurat de participarea unui număr mare de cercetători de mare anvergură, amintind aici contribuția lui Sir Richard Timothy Hunt, laureat al Premiului Nobel în 2001 pentru descoperirea unor proteine care controlează ciclul diviziunii celulare.

Deși este la studii în străinătate, legăturile cu țara mamă și implicit cu Facultatea de Biologie și Geologie sunt păstrate prin intermediul proiectului ScienceOngoing – un program de promovare a cercetării și cercetătorilor români biologi, mediciniști sau alte arii conexe.

Pentru visul, ambiția, perseverența, dar și colaborările formate prin aceste proiecte care au adus cinste atât Facultății de Biologie și Geologie, cât și întregii comunități UBB, o felicităm și îi dorim mult succes în continuare.