Metz Daniel

Fondatorul companiei NTT Data

Președinte al Bordului Executiv NTT DATA România 

Cu o experiență de management de peste 20 de ani în industria IT&C, Daniel Metz este în prezent președinte al Bordului Executiv NTT DATA Romania. A înființat în anul 2000 EBS România, o companie inovatoare de servicii IT, care a fost dezvoltată către NTT Group, cu prezență globală și sediul central în Tokyo, Daniel Metz devenind Chief Executive Officer (CEO) al NTT DATA România. În 2018, a devenit Doctor în Management în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai.

De-a lungul timpului, domnul Daniel Metz, fondatorul companiei NTT Data și, implicit, unul dintre actorii determinanți ai industriei IT din România, a demonstrat un atașament profund față de Universitatea Babeș-Bolyai. 

Prin prezența domniei sale și contribuțiile aduse, a făcut posibilă existența liniei de studii în limba germană la universitatea noastră, în mod particular, programele de informatică și de administrare a afacerilor în limba germană.

Tributar convingerii că mediul de afaceri trebuie să dăruiască înapoi universității, mediului academic, în general, din valoarea adăugată pe care o creează, domnul Daniel Metz a dovedit permanent generozitate și deschidere fata de proiectele inovatoare ale universității. Este  un purtător de neclintit al tradiției și excelenței în educație și cercetare științifică. 

Totodată, împărtășește studenților cu multă dăruire întreaga experiență antreprenorială pe care a dobândit-o în vasta sa carieră.