Metz Daniel

Fondatorul companiei NTT Data

Președinte al Bordului Executiv NTT DATA România 

Cu o experiență de management de peste 20 de ani în industria IT&C, Daniel Metz este în prezent președinte al Bordului Executiv NTT DATA Romania. A înființat în anul 2000 EBS România, o company inovatoare de servicii IT, care a fost dezvoltată către NTT Group, cu prezență globală și sediul central în Tokyo, Daniel Metz devenind Chief Executive Officer (CEO) al NTT DATA România. În 2018, a devenit Doctor în Management în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai.

De-a lungul timpului, domnul Daniel Metz, fondatorul companiei NTT Data și, implicit, unul dintre actorii determinanți ai industriei IT din România, a demonstrat un atașament profund față de Universitatea Babeș-Bolyai. 

Prin prezența domniei sale și contribuțiile aduse, a făcut posibilă existența liniei de studii în limba germană la universitatea noastră. În mod particular, astăzi nu ar fi existat în universitatea programelor de informatică și de administrare a afacerilor în limba germană fără suport și contribuția sa.

Tributar convingerii că mediul de afaceri trebuie să dăruiască înapoi universității, mediului academic în general, din valoarea adăugată pe care o creează, domnul Daniel Metz ne-a dovedit ori de câte ori a avut ocazia că este extrem de generos, deschis proiectelor inovatoare ale universității. și un purtător de neclintit al tradiției și excelenței în educație și cercetare științifică. 

A împărtășit studenților cu multă dăruire întreaga experiență antreprenorială pe care a dobândit-o în vasta sa carieră, și va continua să facă și pe viitor.