Kinda Eleonora

Este profesoară de religie reformată la Colegiul Székely Mikó din Sf. Gheorghe. Este membra Inspectoratului Școlar Județean Covasna, fiind responsabilă pentru problemele de metodologie aferente predării religiei în școli

Kinda Eleonóra a studiat teologia la Facultatea de Teologie Reformată și
Muzică din cadrul UBB, atât la nivel de licență, cât și la nivel de
masterat și doctorat. Din anul 1999 este profesoară de religie reformată
la Colegiul Székely Mikó din Sf. Gheorghe, iar din anul 2007 este
membră a Inspectoratului Școlar Județean Covasna, fiind responsabilă de probleme de metodologie aferente predării religiei în școli.
Principalele sale domenii de cercetare sunt istoria bisericii reformate și pedagogia religiei. Eleonóra își implică elevii în proiectele sale de cercetare, prin intermediul cărora dorește să-i familiarizeze cu aspecte ale trecutului bisericii reformate. În ultimii ani a realizat descrierea istorică a Parohiei Reformate din Ilieni și a Parohiei Reformate Centrale din Sf. Gheorghe. Pe lângă domeniile enumerate mai sus, Kinda Eleonóra este specialistă în igiena mentală, organizând frecvent cursuri pentru adulți și cadre didactice, cu titlul “Școala părinților”, unde abordează subiecte precum educația copiilor și psihologia educației, punând accent pe educația bazată pe moralitatea creștină.