Ionel Ureche

Inginer geolog la Întreprinderea de Prospecțiuni și Explorări Geologice Cluj, Institutul Geologic al României, SC. LAFARGE Agregate Betoane SA & European Geologist, European Federation of Geologists (Bruxelles, Belgium)

Este absolvent al Facultăţii de Biologie, Geografie şi Geologie – promoţia 1986, specializarea Inginerie Geologică şi Geofizică. 

După absolvire, ocupă succesiv poziţii de inginer geolog la Intreprinderea de Prospectiuni si Explorari Geologice Cluj, Institutul Geologic al Romȃniei şi SC LAFARGE Agregate Betoane SA, Bucharest (Romania). Incepȃnd cu anul 2008 a ocupat poziţia de Manager Resurse Minerale şi Mediu la SC LAFARGE Agregate Betoane SA, București (Romania) iar din 2011 devine Manager Resurse Minerale si Dezvoltare la aceeaşi companie. Din 2015 şi pȃnă ȋn prezent este Manager pentru Stategie şi Dezvoltare la SC C.R.H. ROMANIA SA (actual ROMCIM SA), Bucureşţi (Romania). 

In paralel, in 2007 i se conferă titlul de expert ANRM pe probleme de management şi coordonare de activități geologice legate de cercetarea şi extracţia resurselor minerale. In perioada 2013-2015 este membru ȋn consiliul de conducere al Asociatiei Angajatorilor Producatori de Agregate Minerale, în cadrul careia, ȋncepȃnd cu anul 2015 este ales ca presedinte al Consiliului Asociatiei. In anul 2020 ii este conferit titlul de European Geologist ȋn cadrul European Federation of Geologists (Bruxelles, Belgia). In anul 1999, domnul Ionel URECHE obtine titlul de doctor la Universitatea Babeş – Bolyai, publicand, de-a lungul timpului, 19 lucrări stiinţifice ȋn reviste naţionale şi internaţionale. In perioada 1998 – 2008 a fost cadru didactic asociat la Universitatea Babes Bolyai si a sustinut activitati didactice pentru disciplinele: Resurse nemetalifere, Geochimie, Geomateriale, Geologia mediului. 

A demonstrat o implicare deosebită ȋn susţinerea Universitatii Babes – Bolyai si implicit a Departamentului de Geologie, gestionând două programe de practică pentru studenţi, de la realizarea acodurilor de practică, pana la organizarea şi supravegherea stagiilor de practică. Entitatea partenera a fost SC LAFARGE Agregate Betoane SA, alaturi de care s-au derulat proiectele Convergenţa pregătirii universitare cu viaţa active Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Tranziţia de la şcoală la viaţa activă și Programe complementare pentru fundamentarea unei decizii în alegerea rutei profesionale de Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Fizică, Biologie și Geologie (Pro Practica CFB).