Dîncu Vasile

Sociolog, profesor universitar la Universitatea din Bucureşti şi fondator şi preşedinte al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Politician, ocupând pe parcursul timpului mai multe funcții în cadrul ministerelor.
Vasile Dîncu este sociolog, absolvent al Universității Babeş-Bolyai (Doctor în Sociologie din 1998), profesor universitar la Universitatea din Bucureşti şi fondator şi preşedinte al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES). Este, în acelaşi timp, fondator al cotidianului regional Transilvania Reporter şi al Revistei de cultură şi gândire strategică SINTEZA. Intre 1992 si 2001 a predat la Facultatea de Sociologie, UBB.
Are o carieră politică însemnată, actualmente fiind senator de Cluj (funcţie avută şi în perioada 2004-2008). Alte poziţii importante ocupate: a fost viceprim-ministru în Guvernul României şi Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (2015-2017), membru al Comisiei pentru Cultură, Artă şi Mijloace de Informare în Masă (2005 – 2007), observator si deputat in Parlamentul European, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională sau ministru în Ministerul Informaţiilor Publice în Guvernul României (2000-2004).
De asemenea, Vasile Dîncu are o bogata activitate publicistică cu nu mai puţin de 11 volume de autor şi încă 8 coordonate sau în coautorat, pe lângă articolele de specialitate publicate şi cursurile tipărite.