Dalila Ciuclan

Consilier – manager de proiect în cadrul Direcției Generale Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte, Primăria Cluj-Napoca 

Din  2017 Dalila Ciuclan activează în sectorul public și desfășoară activitatea de Consilier – manager de proiect în cadrul Direcției Generale Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte, Primăria Cluj-Napoca.  Este absolventă a Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, licențiată, în anul 2018, în Relații internaționale și studii europene. În cadrul aceleiași facultăți, a absolvit, în anul 2020, programul de master Afaceri Europene și Management de Programe. În prezent, coordoneză proiecte internaționale de inovare în care Municipiul Cluj-Napoca este partener, precum proiecte finanțate prin Urban Innovative Actions, Horizon2020, Interreg, URBACT III, EUKI. De asemenea, gestionează activitatea de membru a Municipiului în diverse rețele internaționale: Misiunea Comisiei Europene “100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, Green City Accord, Misiunea UE “Adaptarea la schimbările climatice”, Misiunea Urban Transitions, City Science Initiative. Este responsabilă de managementul Centrului de Imaginație și Inovare Civică (CIIC) al Municipalității, principalul instrument de guvernanță participativă, un loc în care reprezentanții administrației publice locale, cetățenii și specialiști din diverse domenii se întâlnesc pentru a discuta despre provocările urbane, despre orașul viitorului. Din 2022, Cluj-Napoca a devenit unul dintre orașele selectate în cadrul Misiunii Comisiei Europene ”100 de orașe neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, și, în numele Municipalității, coordonează Strategia pentru accelerarea neutralității climatice în vederea atingerii obiectivelor privind tranziția verde, precum și proiectele implementate pe această dimensiune. Dalila este o persoană extrem de implicată în toate proiectele pe care le gestionează și este dornică să acumuleze cunoștințe și experiențe felurite pentru a se putea dezvolta cât mai armonios pe plan profesional. Consideră că trebuie să îți pese și să te dedici muncii pe care o faci. Pentru Dalila Ciuclan seriozitatea și determinarea sunt trăsături definitorii ale unui profesionist și crede că succesul vine la pachet cu multă muncă. Educația este, fără îndoială, cheia de la care pornește totul, este baza unui profesionist  și trăiește cu convingerea că procesul de învățare se desfășoară pe tot parcursul vieții.   

Unul dintre citatele ei favorite, care surprinde atât de bine importanța alegerilor pe care le facem este: ”Where you are a year from now is a reflection of the choices you choose to make right now”.