Bunea Ionuț

Director Comercial Agenția de turism ChristianTour

Domnul Ionuț-Bogdan Bunea este originar din Municipiul Gherla, unde a parcurs studiile gimnaziale și liceale și este absolvent al Facultății de Geografie, Specializarea Geografia Turismului, promoția 2005-2008 și al programului de Masterat Amenajare și Dezvoltare Turistică promoția 2008-2010. Pe parcursul studenției, s-a evidențiat prin perseverență și constanță în studiu și remarcându-se prin claritate, oraganizare și viziune în cadrul proiectelor și a altor contexte de studiu teoretice sau pe teren. A participat la diverse stagii practice, începându-și cariera în turism încă de atunci: în hotelărie, în Cipru (Louis Hotels), în agenție de turism (Accord Birou de Turism Cluj-Napoca), în activitate de ghid de turism în Antalya (Turcia, 3E Travel).

Dovedind o loialitate rară în contextele profesionale din turism și la început de carieră, Domnul Ionuț-Bogdan Bunea este angajat al companiei Christian Tour, lider pe piața de turism din România, încă din anul 2009. La început a ocupat poziția de agent de turism, iar din anul 2010, vreme de opt ani, a fost Area Sales Manager, parcurgând țara și destinațiile operate de Christian Tour și interacționând cu toți colaboatorii și partenerii. Începând cu anul 2018 s-a mutat în București și este Directorul Comercial al companiei.

A participat la serie de evenimente naționale de turism și a reprezentat România în diverse contexte turistice internaționale. Prin caracterul său integru și prin modul plăcut de a conduce discuțiile, prin colegialitatea dovedită și prin susținerea colaboratorilor, domnul Ionuț Bunea este genul de partener pe care abia aștepți să îl întâlnești, căci are puterea de a aduce optimism și în situațiile cele mai difcile. Iar cu modestia-i carcateristică, oferă sprijin fără echivoc și evidențiează întotdeauna calitățile și punctele forte ale celuilalt, astfel încât domnia sa este o infuzie de pozitivism în orice parteneriat și colaboare.

A contribuit la succesul firmei prin devotament, încredere și multă muncă, iar astăzi Christian Tour este cel mai mare organizator de turism din România, cu afaceri de peste un milion de euro pe săptămână și cel mai mare organizator de zboruri charter din istoria turismului românesc, activ pe șapte piețe internaționale unde are birouri deschise.

Profesionalismul îi este completat și de pasiunea sa pentru călătorie, ajungând să cunoască în profunzime destinațiile românești de turism și cele operate de Christian Tour în diverse locuri din lume. Parcursul său profesional este fundamentat pe capacitatea de a conduce, dar și pe aceea de a oferi încredere și optimism în orice situație.

Însă, așa cum îi stă bine unui adevărat geograf și om de turism, pasiunea sa s-a întâlnit cu curajul și l-au condus la explorarea lumii în toate modurile cu putință: drumeție, ascensiune montană, alpinism, escaladă, bicicletă, schi, barcă sau înot. A parcurs de la destinații ca Delta Mekong-ului din Vietnam în turul cu bicicleta al Indochinei, până la ascensiuni pe diverse creste montane (Vulcanul Elbrus, Monte Rosa și Mont Blanc sau alte vârfuri de peste 4.000 m altitudine). La toate acestea a contribuit cu un extraodinar spirit de echipă, cu susținere reciprocă și cu doza de energie pozitivă care îi este caracteristică.

Fiind un pasionat al muntelui și al naturii în general, este și membru al Clubului Alpin Român, filiala Cluj-Napoca, în cadrul căruia a participat la o serie de activități în natură, drumeții și alpinism în munții noștri, dar și activități de voluntariat, unde a dovedit același spirit organizatoric și de echipă.

Continuitatea în evoluția sa profesională a fost dublată de menținerea legăturilor cu Facultatea și cu Specializările pe care le-a absovit, răspunzând mereu pozitiv și contribuind la diverse activități de formare a studenților, dar mai ales la momentul dificil al inserției profesionale a absolvenților. Astfel, a participat mai mulți ani la rând la activitățile dedicate Bobocilor din anul I de la Facultatea de Geografie, la evaluările ARACIS și a facilitat, încadrul companiei, stagiile practice ale studenților de la Geografia Turismului și ale masteranzilor de la specializarea Amenajare și dezvoltare turistică. Iar astăzi, peste85% dintre angajații Christian Tour din Transilvania sunt absolvenții specializării Geografia Turismului de la Facultatea de Geografie, UBB Cluj-Napoca.