Anca Rarău

Consul Onorific al Lituaniei

Este licențiată a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, secția Management, a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, are un Master la ASE București și a absolvit programul Executive MBA al CNAM Paris. 

A făcut parte din managementul executiv al celor mai mari două bănci din România – Banca Transilvania, respectiv BCR/ Erste, aflându-se timp de 14 ani la conducerea direcțiilor de marketing. Pe parcursul carierei, alături de echipele pe care le-a coordonat, Excelența Sa a obținut numeroase premii pentru eficiența campaniilor realizate (Effie Awards), precum și pentru proiecte de Relații Publice și CSR. În anul 2017 a devenit antreprenor, fondând Brandocracy – platforma integratoare de competențe strategice de branding și marketing. În cinci ani de antreprenoriat a acordat consultanță pentru peste 50 de firme care activează în România, de la microîntreprinderi sau IMM-uri, la multinaționale, asociații profesionale sau branduri recunoscute internațional. 

Pentru contribuția pe care a avut-o la creșterea afacerilor clienților Brandocracy, prin strategii de branding și poziționare în piață, în anul 2021 Excelența Sa, doamna Anca Rarău, a fost nominalizată de juriul Business Review Awards printre cei cinci finaliști la categoria Antreprenorul Anului. 

Din anul 2016 este membru al Romanian Business Leaders (RBL), numărându-se printre fondatorii Filialei RBL Cluj, în 2017, și fiind implicată direct în proiecte locale și naționale. Astfel, Excelența Sa, doamna Anca Rarău este liderul local VSFA (Vreau Să Fiu Antreprenor), unul dintre primele proiecte RBL, de care au beneficiat la nivel național peste 30.000 de liceeni. Totodată, este membru al boardului consultativ al proiectului MERITO, prin care RBL recunoaște și premiază cei mai buni profesori din țară. 

Din august 2022, Excelența As, doamna Anca Rarău este Consul Onorific al Lituaniei – una dintre țările europene cu cea mai avansată digitalizare, o promotoare a politicilor de protejare a mediului și activă în susținerea antreprenoriatului.